OVER ONS - HET PRODUCTIE TEAM

Over ons valt te zeggen dat we staan voor wat we doen. Bij Pro Show Musicals worden spelers, technisch team en publiek op handen gedragen. Zonder hen kunnen wij geen hoogwaardige musicals op de planken krijgen. Pro Show Musicals staat voor een hechte samenwerking op professioneel nivo waarin mensen zich thuis kunnen voelen en gewaardeerd worden om hun kwaliteit. Met veel plezier werken wij samen met ons team aan het hoogst haalbare resultaat per musicalproject. Daarna beginnen we weer helemaal opnieuw aan een nieuwe musical uitdaging.

*Jan Simon de Smit

Componist – tekstschrijver
Technisch stage manager

Jan Simon de Smit was 5 jaar oud toen hij ontdekte dat muziek in zijn bloed zat. Naast passie voor muziek acteerde hij in jeugdmusicals van de Notenkrakers in Winkel en Ozos in Schagen. Jan Simon doceerde bij verschillende muziekverenigingen en tussen 2013 tot 2017 studeerde hij af aan de Djam Opleiding jazz & lichte muziek in Amsterdam. In 2018 was hij muzikaal leider bij Caecilia voor de musical Hairspray.  Voor mij is Pro Show Musicals de ultieme combinatie van acteren en muziek schrijven bij elkaar. 

*Lars van der Brugge

Regisseur – tekstschrijver
Design, Marketing & Media 

Lars van der Brugge begon zijn carrière in de  jeugdmusical wereld. Zo acteerde hij in The Sound of Music, Oliver Twist & Sweeney Todd. Hij speelde in diverse theaterprojecten en vanaf 2000 schrijft en regisseert hij musicals voor kinderen, tieners en volwassenen. Lars is tekstschrijver van bekende afscheidsmusicals en regisseerde 3 theaterfestivals met o.a. Karin Bloemen, Jim Bakkum en Imca Marina. Met Pro Show Musicals hoopt Lars het begrip ‘Musical’ naar een nieuwe dimensie te brengen. 

Mariska Willems

Productieleider

Mariska Willems – Schuijt  is al een aantal jaren actief in de musical wereld. Ze begon haar carrière in Spanbroek en kwam in 2014 terecht bij Musicalvereniging Caecilia in Noord-Scharwoude. Eerst als actrice en later als choreografe. Vanaf 2018 deed Mariska de choreografie bij meerdere verenigingen. Naast bestuurslid is Mariska actief als productieleider. Een rol welke haar vanwege de diversiteit erg goed bevalt. Met Pro Show Musicals hoop Mariska vooral een leuke en leerzame tijd te hebben.

Licht & geluidstechniek

JT Event – Toby Nieuwenhuis was geen onbekende voor  Pro Show Musicals toen de  samenwerking begon.  JT Event staat namelijk voor kwaliteit. Eerdere samenwerking met JT Event via  Caecilia Muziektheater hebben in het verleden al geleid tot bekende musical producties als Alice in Wonderland, Hairspray, Aladdin, Junglebook en Heerlijk duurt het langst. Met de kennis en inzet die JT Event in deze musicals heeft laten zien, zijn wij blij dat de samenwerking met Pro Show Musicals nu een feit is.

Set & kostuum designer

Conny Kledingverhuur – Conny Butter is al ruim twintig jaar een begrip in Noord Holland als het gaat om de aankleding van Musicals, toneelstukken en blijspelen. Een eerdere samenwerking met Conny Kledingverhuur vond plaats toen er voor het blijspel ‘Allo Allo’ kostuums werden gezocht. Conny heeft een zeer goede kijk op kledingstijlen en historische tijdsperiodes.Pro Show Musicals kijkt dan ook uit naar een mooie samenwerking met Conny Kledingverhuur.

Maarten Mechielsen

Visagie

Maarten Mechielsen houdt van alles wat met theater te maken heeft. We zijn dan ook heel blij dat hij voor ons de grime wil gaan doen. In het verleden is Maarten betrokken geweest bij theaterproducties als Minoes en Allo Allo waarbij hij onderandere de uitstraling van personages als René, Herr Flick, Helga en luitenant Gruber verzorgde.

Rick Risselada

Beamertechniek

Rick Risselada is 26 jaar en een ware tech-geek. In combinatie met zijn creativiteit weet Rick de beamer techniek keer op keer tot een hoger niveau te tillen. Rick is al bijna 4 jaar betrokken bij de beamer techniek van Ceacillia Muziektheater waarbij hij meerdere producties onder zijn hoede had zoals; The Lion King, Hairspray en Aladdin. Bij de productie van Robin Hood zullen decorsets en beamertechniek op een unieke wijze gecombineerd worden. Pro Show Musicals heeft met de creativiteit en ervaring van Rick wederom een toptalent in huis gehaald.

Gerrit Zuurbier

Decorontwerp

Gerrit Zuurbier is de man met de gouden handen. Hij deed veel aan het decor van VVO Dirkshorn voor de voorstelling ‘Hotel te Koop’. Daarnaast vindt Gerrit het leuk om te acteren. Zo speelt hij dit seizoen de rol van dichter Paul in Alan Ayckbourn’s ‘Prettige Feestdagen’. Pro Show Musicals is blij dat Gerrit bij het team betrokken is. Het resultaat kunt u tijdens de uitvoering van de musical ‘Robin Hood’ zien in de twee grote draaidecors. Deze zullen u de uitstraling van een middeleeuws kasteel, kroeg en bos tonen.

OVER ONS - DE CAST

Prins John (zonder land)

Maarten Holscher volgde masterclasses van o.a Herman Bolten en deed een opleiding tot Docent Drama. Vanaf 2009 speelde Maarten in musicals en muziekprojecten zoals Dossier Herakles! (Herakles), De Jantjes (Schele Manus), Foxtrot (Jules), The Wiz (Vogelverschrikker), Jesus Christ Superstar (Jezus), Beauty and the Beast (Lumière) en in Petticoat (Rogier). Ook speelde hij in talloze bedrijfsfilms, was hij te zien in een item in het TV programma over de jaren 90 en in de Kelder van Krikke. Naast acteren, regisseert Maarten en is hij tekstschrijver. Met Maarten  heeft Pro Show Musicals toptalent in huis gehaald.

Isabelle van Gloucester

(Vrouw van Prins John)

Rowena Smit zit in 5 HAVO op het Ichthus Lyceum in Driehuis. Volgend jaar gaat zij de opleiding tot docent geschiedenis volgen op de HVA. Rowena is al zo’n vijf jaar bezig met het acteren in musicals. Zo speelde zij onder andere in de AHA producties musical Jesus Christ Superstar en Grease (Rol van Rizzo). De auditie van Rowena bij Pro Show Musicals was veelbelovend en daarmee is misschien een waar musicaltalent in huis gehaald. Rowena, wij kijken erg uit naar een prachtige samenwerking in onze musical Robin Hood.

Robert van Dam

Baron Robin van Locksley

(Verloofde van Marianne)

Robert van Dam speelt al ruim 25 jaar in diverse theaterstukken. Het is voor hem een grote passie en dan vooral het amateur- en semi-professionele theater. Robert heeft ervaring in alle aspecten van het theatermaken ( van ensemblewerk tot hoofdrol en van decorbouw tot bestuurlijke taken bij verschillende verenigingen. Robert speelde in musicals zoals De jantjes (Dolle Dries), De engel van Amsterdam (Venerik), Bloodbrothers (Sammie), Urinetownn (Agent Knuppel), Ja zuster, nee zuster (Gerrit) en  The Wiz, Cabaret en Nine. Met Robert heeft Pro Show Musicals een waar toptalent in de cast gekregen.

Lars Laning

Kleine Jan

(Leider Vrijbroeders)

Lars Laning speelt al jaren in diverse theaterproducties zoals Liefde half om half en Prettige Feestdagen (Alan Ayckbourn) en in blijspelen als Geen dag spijt (Christa Warmerdam) en ‘Die man is voor u’ en ‘Van stekker tot stopcontact’. Lars deed theaterimprovisaties bij Jos Pauw en Papaver en speelde in diverse (kinder) toneelstukken van o.a. Top in Oudorp, Spot 70 en Theatervisie. Met Lars in de rol van Kleine Jan heeft Pro Show Musicals een geweldig talent in huis gehaald.

Jeroen Vriend

Freddy Knowles
 (Vrijbroeders)

Jeroen Vriend is sinds 2006 actief in het amateurtoneel. Hij speelde in diverse komedies, blijspelen en kluchten bij verenigingen in de regio West-Friesland. Tevens speelde Jeroen rollen in muziektheater projecten zoals het Ot & Sien Festival in Twisk (2016, 2017), de Thuishaaldertjes (2016, 2017) en De Ontdeckingh (2018) in Enkhuizen. Wij zijn erg blij dat je meedoet aan ons Robin Hood project, Jeroen. Veel plezier met de repetities en de uitvoeringen.

Marjanne van der Molen

Daisy Cook
 (Vrijbroeders)

Marjanne van der Molen ontdekte als kind al de liefde voor theater bij de musicals in de kerk van Sint Pancras. Zo speelde zij als student bij het studententoneel en volgde zij diverse theater en muziekcursusen bij Crea in Amsterdam, De Kleinkunst, Free Your Voice en Close Harmony. Ook zong Marjanne bij popkoor Together in Alkmaar. In de musical Robin Hood heeft Marjanne de kans om in een mooie en uitdagende rol te stralen. Pro Show Musicals wenst je veel plezier. 

Marianne van Leaford

(Nicht van Richard & John)

Cindy Willems Is al zolang zij zich kan herinneren gek op musicals. Nadat zij vele musicals in de theaters had gezien, wilde ze zelf óók gaan spelen. Sinds 2014 is zij lid van Caecilia Muziektheater en speelde ze in musicals als, Footloose, De Klokkenluider van de Notre Dame, Petticoat, Het Dorp en Hairspray. Dat was erg leuk om te doen, maar toch bleef Cindy zoeken naar nieuwe uitdagingen. Ze is dan ook vereerd dat zij de rol van Marianne mag spelen. Pro Show Musicals hoopt dat je een leuke en leerzame tijd met onze musicalgroep zal hebben.

Yvette Hink

Eleonora van Aquitanië

(Moeder van Richard & John)

Yvette Hink stond al als 7 jarig meisje meisje op het podium. Eerst als jeugdlid bij operettevereniging Oberon en later bij West Frisia en Caecilia muziektheater. Musicalrollen die zij o.a. speelde zijn Josien (Foxtrot), Anita (Madam), Marian (Heerlijk duurt ‘t langst), Helga (Allo Allo) en Velma von Tussle (Hairspray) Daarnaast speelde Yvette in theaterproducties op locatie zoals Drijfkracht, Na Ons, Justerland, Ot en Sien en De Sluis. Deze Musical Robin Hood is een leuke uitdaging die Yvette met beide handen aangrijp. Pro Show Musicals is blij dat jij jezelf bij deze bijzondere groep mensen hebt aangesloten, Yvette. 

Frank Stoter

Sheriff van Nottingham

(De extreme buitenstaander)

Frank Stoter staat vanaf zijn 14e op het podium dankzij zijn vader die toen al jaren acteerde en regisseerde. Frank deed de opleiding tot trainingsacteur, een masterclass improvisatie theater en een training voor camera- en stem acteren. Hij was te zien op televisie in o.a. ‘Voetbalvrouwen’ en ‘Spangas’. Verder speelde Frank in  het ‘Ot en Sien’ festival, de musical ‘Het Dorp’, en deed hij bedrijfsfilmpjes en commercials. Frank staat te popelen om deze prachtige productie neer te gaan zetten! Pro Show Musicals is in ieder geval blij met zo’n talent.

Fred van de Vijfeijke

Koning Richard I

(Koning van Engeland 1189 – 1199)

Dubbelrol broeder Tuck (geestelijke)

Fred van de Vijfeijke kwam ooit voor de liefde vanuit het Brabantse land naar Noord Holland. Fred zingt bij het West Friese mannenkoor Men@Work, dat met 12 mannen arrangementen met licht cabareteske ondersteuning ten gehore brengt. Hij speelde in musicals als Hairspray (Conny Collins), Petticoat (Willem) en Rent (Benny). Fred is niet vies van een gezonde uitdaging en kijkt er dan ook erg naar uit om met deze hagelnieuwe productie een geweldige voorstelling neer te gaan zetten. Pro Show Musicals is blij dat je meedoet, Fred.

Michelle Vidrean

Helena van Oxford

(Hofdame op het kasteel)

Michelle Vidrean  vond het als klein kind al leuk om op te treden. Ze begon haar carrière bij een kinderkoor waar ze vijf jaar zong. Het echte acteren begon bij toneelvereniging OEK. Daar speelde Michelle onder andere in The Wiz, Hairspray en Don Juan, en speelde ze een van de pieten in een sinterklaasmusical. Michelle heeft ongelooflijk veel zin om in de musical Robin Hood te gaan spelen en  in de huid van het personage Helena te kruipen. Dat is ook zo leuk aan acteren, dat je lekker iemand anders kan zijn. Michelle, Pro Show Musicals wenst je veel plezier met Robin Hood.

Lyanne van Nimwegen

Charlotte van Wales

(Hofdame op het kasteel)

Dubbelrol Sophia Henley (dorpsbewoner)

Lyanne van Nimwegen  is 18 jaar en doet de opleiding onderwijsassistent, waarna zij doorgaat naar de PABO. Haar grote liefde voor musicals begon nadat ze de musical Tarzan had gezien. Sindsdien sleurt ze haar familie naar zoveel mogelijk musicals. Vooral het in een karakter kruipen van een persoon is voor Lyanne een leuke uitdaging. Na een jaar niks doen door corona kwam opeens de reclame Pro Show Musicals voorbij! Een kans die ik niet kon laten schieten. Ik kan niet wachten tot we gaan beginnen. Nou Lyanne, wij kunnen ook niet wachten! Welkom in het team!

Monika Jongert

Nancy Brown

(Kastelein van ‘The Haybarn Café)

Monika Jongert  is niet nieuw in de theater- en musical-wereld. Zo speelde zij in zowel serieuze als hilarische rollen van producties van de  ‘Rederijkerskamer Twisk’. Verder speelde zij in het ‘Ot-en-Sien-festival’, waarin zij de rol van’Freule’ vertolkte. In het dagelijkse leven is Monika beëdigd tolk, is dansen haar lust en leven en ook muziek, zingen en acteren zitten in haar bloed. Monika verheugt zich op het acteren in de Pro Show Musical Robin Hood. Anders wij wel Monika. Veel plezier met Robin Hood.

Morgane Molenaar Ravasco

Andrew Morgan

(Dienaar Prins John)

Morgane Molenaar Ravasco is al sinds jonge leeftijd bezig met acteren, dansen en zingen. Eerst in Frankrijk, maar na haar verhuizing naar Nederland werd zij lid van Musical Vereniging Caecilia. Zij speelde onder andere in de musical Aladdin (vriendin van Yasmine), Junglebook (Bagheera) en de musical Teatro  (Milly Mobuti). Naast haar opleiding aan de Hotelschool, speelt Morgane nu mee in de musical Robin Hood. Bedankt dat je de cast van Pro Show Musicals compleet maakt, Morgane.

Mariska Willems

Britt Barkley

(Dronken bezoeker van ‘The Haybarn Café)

Mariska Willems – Schuijt  is al een aantal jaren actief in de musical wereld. Ze begon haar carrière in Spanbroek en kwam in 2014 terecht bij Musicalvereniging Caecilia in Noord-Scharwoude. Eerst als actrice en later als choreografe. Vanaf 2018 deed Mariska de choreografie bij meerdere verenigingen. Met Pro Show Musicals hoop Mariska vooral een leuke en leerzame tijd te hebben.